Ragunda med hund

RAGUNDA MED HUND

Ragunda kommun är inte bara ett fantastiskt ställe att leva och bo i

utan också ett omtyckt semestermål.

Men hur är det att semestra i Ragunda med hund?


Här nedan listar vi Ragundas hundvänliga boenden och

aktiviteter som vi vet är bra!

Vill du ha mer tips och idéer så titta in på www.ragundadalen.com


Just nu visas det mesta i centrala hammarstrand med omnejd

men hoppas kunna utvidga så den täcker hela ragunda så småningom.

Har du tips? Maila rbhk86@hotmail.se


Boende


-Hotell Hammarstrand, erbjuder hundvänliga rum samt terrass i anslutning till matsalen där måltider kan intas med hunden intill. Hotellet ligger i anslutning till Hammarstrands skidanläggning med gångavstånd till livsmedelsbutiker mm. Avstånd till brukshundklubben: 13,4 km


-Bergvallens stugby, som hemma fast borta. Stora hemtrevliga stugor i anslutning till Hammarstrands skidanläggning, avstånd till brukshundklubben: 13,5 km.


-Hammarstrands Camping, För dig med husvagn och med bara några 100 meter till badplatsen är detta perfekta boendet för hela familjen, avstånd till brukshundklubben: 10,7 km.


-Skidspår/motionspår, på skidspar.se hittar du information och kartor över offentliga spår i Ragunda.


Vi håller just nu på att kolla upp vilka spår som vi får ha med våra hundar i MEN i Ragunda finns det inga speciella skidspår för oss med hundar därför är vi noga med:


- Undvika att hundarna är mitt i spåret, vi gör så lite åverkan som möjligt.

- Inga lösa hundar i spåret.

- Självklart plockar vi upp efter våra hundar!


Aktuella spår i Ragunda Kartan nedan marker de spår där ansvariga har sagt ja till hundar mot att vi följer ovanstående regler.


-Pålgårds skidspår - Ansvarig: Kyrkslättens byförening, skidspåret i Pålgård är ett naturnära spår på 4 km med fin grillplats efter ca halva sträcken. Detta är ett fint motionsspår även sommartid.


-Längdskidcentrat på Kullstaberget- Ansvarig: Kullstabacken AB på Kullstaberget hittar du omväxlande och fina spår för hela familjen. Välj själv om du vill åka 4 eller 7 kilometer. Det längre spåret går förbi Kullsta Fäbodar, en gammal fäbodvall där det passar perfekt att stanna för fika. Vill du åka skidor på kvällen ligger elljusspåret på 2,5 km några 100 meter bort från Kullstabergets fot.


-Högforsen fritidscentrum- Ansvarig: Högforsen fritids IFvälj mellan tre spår 2,5 km, 4 km och 11 km. de två kortare spåren har belysning.


-Turistmål Dödafallet, Sveriges största naturkatastrof i modern tid.

Vattenfallet som tömdes och lämnade ett otroligt landskap efter sig. Här är en heldagsaktivitet för dig och din hund, Dödafallets vandringsled erbjuder en 2 km och 400 (!) trappor ned i ravinen och 7 km naturstig genom skogarna. När ni sedan behöver en fika finns det ett fint kafé med hundvänlig terrass vid parkeringen.


-Badplatser, här hittar du hundvänliga badplatser- punkterna är markerad på kartan nedan.


Självklart respekterar vi och frågar övriga badgäster om det är okej att vi badar med våra hundar.


OCH SJÄLVKLART PLOCKAR VI UPP EFTER VÅRA HUNDAR.

Punkt 1-Koppelhällan

Punkt 2- Nedanför brandstationen

Punkt 3- Prästbergsparkeringen

Punkt 4- Plätten

Punkt 5 -Li sannLinje

Punkt 6 - Halåbron

Punkt 7- Mc stugan